keskiviikko 20. elokuuta 2008

Hapan kalacurry



Takana on viikko tai pari melko hektistä meininkiä, ja vielä yksi viikko mokomaa edessä, joten kirjoittelu on nyt kovin epäsäännöllistä. Tässä kuitenkin olisi yksi yksinkertainen lounaaksi tekemäni curry jostain ainakin viikon takaa.

ainekset (2:lle)
n. 3 rkl öljyä
n. 3 rkl currytahnaa (keltaista mulla, mutta miksei muutkin kävisi)
iso sipuli reiluina paloina
n. 2 rkl kalakastiketta
n. 0,5 dl paksua tamarindivettä/-tahnaa
n. 0,5 tl palmusokeria
n. 200 gr pakasteseitiä
kourallinen (n. 100 gr??) bambun versoja
iso kourallinen basilikaa (huom! lisätty kuvan ottamisen jälkeen..)
pari pientä punaista chiliä ilman siemeniä

Kuumenna öljy, paista maustetahnaa muutama minuutti, älä polta. Lisää sipuli, paista hetki. Lisää kalakastike, tamarindivesi ja sokeri, kiehauta. Lisää vettä jos tuntuu turhan kuivalta. Lisää kala ja bambut, kiehauta nopsaa kypsäksi ja ota pois liedeltä. Lisää reilusti basilikan lehtiä ja maun mukaan suikaloitua chiliä. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa.

Tamarinditahnaa saat liottamalla kuivattua tamarindia vedessä (n. 1:1-2) ja pusertamalla nesteen ja pehmeän osan siivilän läpi.

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tää menee varmasti kokeiluun! Ihanan yksinkertainen mutta kiinnostava resepti.

Seppo kirjoitti...

Kerro sitten kokattuasi mitä tykkäsit! :)

Anna kirjoitti...

Hyvää oli! Kiireessä ottamani kuvat tosin oli niin luvattoman huonoja että bloggaus jäänee seuraavaan kokeilukertaan... Kiitos ohjeesta!