torstai 16. lokakuuta 2008

Maapähkinävoin taikaaKermainen sienikastike sai tällä kertaa pienen lisävivahteen mausteilla ja maapähkinävoilla. Hyvää oli, vaikka ulkonäkö ei niin mahtava olekaan. Maapähkinävoi sopii yllättävän moneen ruokaan, mutta turhan harvoin ainakaan minun tulee sitä tulee käytettyä, lähinnä koska se ei ole ikinä kuulunut keittiöni perusvarustukseen.
Maapähkinävoita saa sieltä täältä myös täysin sokerittomana, jolloin sen käyttö on helpompaa ruoanlaitossa. Pieni makeus ei ole mielestäni ongelma, mutta kaikkein makeimmat maapähkinävoit kannattaa jättää leivontaan tai leivän päälle, tai mihin sitä nyt yleensä edes käytetään.

ainekset (kahdelle)
3 sipulia
250 gr pieniä herkkusieniä
pienen purjon puolikas
2 dl kuohukermaa
maapähkinävoita (n. 2rkl)
jeeraa (n. 1tl)
jauhettua korianteria (n. 0,5tl)
jauhettua mustapippuria
(suolaa)
haluamaasi pastaa

Kuumenna reilusti öljyä ja paista sipuleita kunnes ne saavat väriä, noin viisi minuuttia. Lisää sipulien seuraksi pienennetyt sienet ja paista taas viitisen minuuttia, tai kunnes sekä sipulit että sienet ovat ruskeita ja pehmeitä. Lisää pienennetyt purjot ja paista vielä viitisen minuuttia lisää. Lisää kerma ja kuivat mausteet ja keitä kasaan hetken verran, sanotaan nyt vaikka viitisen minuutia. Ota liedeltä ja lisää kunnon nokare maapähkinävoita, maistele, ja lisää tarvittaessa lisää suolaa, maapähkinävoita ta muita mausteita. Tarjoa vastakeitetyn pastan kera.

Ei kommentteja: