lauantai 29. marraskuuta 2008

Sitruunainen makkarapataEn voinut olla kirjaamatta vielä toistakin sitruunakokeilua, kun niitä on kuitenkin tullut tehtyä jonkin verran ostamastani noin kilon suolasitruunasatsista. Edellinen resepti oli itsestäänselvempi, sillä tottahan sitruuna ja kala sopii yhteen, mutta tällä kertaa menin ehkä lähemmäs einesten juuria ja käytin sitruunaa liharuoassa. Jos vielä olisin kokannut wokkipannun sijasta taginepadassa, niin johan olis ollut autenttista. ;)
En ole mikään kuivamakkaroiden suurkuluttaja, joten minun täytyi oikein varta vasten etsiä lähikaupasta moisten hylly. Vaihtoehtoja olisi ollut muitakin, mutta arvoin chorizon ja cervelatin kesken voittajaksi jälkimmäisen. Makkara oli uusi tuttavuus ja osoittautui alkuperältään sveitsiläiseksi, mutta aika chorizon oloista kyllä näin asiaan vähemmän paneutuneelle. Ei kovin mausteinen makkara mutta sitäkin rasvaisempi. Pikantti sitruuna toimi kyllä mukavasti vastapainona makkaran raskaudelle, joten voin suositella tätäkin kokeilua!

ainekset (2:lle)
n. 200 gr kuoretonta cervelatia
kaksi sipulia
yksi kesäkurpitsa
yksi säilötty suolasitruuna
tölkki säilöttyjä luumutomaatteja
reilusti jauhettua chiliä
n. 2,5 dl couscous (+ 2,5 dl vettä)

Pilko kasvikset ja makkarat reiluiksi paloiksi, sitruuna hienoksi. Ruskista sipulit kevyesti pannulla, lisää kesäkurpitsa ja makkara ja paista vielä hetki lisää, jotta kaikki ainekset ehtivät paistua hieman. Lisää tomaatit ja pilko ylimalkaisesti pienemmiksi, nakkaa sitruunat ja chiliä sekaan ja anna padan hautua keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Pata on sitä parempaa mitä kauemmin makkarat ja sitruunat ehtivät makujaan hauduttaa, mutta toisaalta kasviksista ei halua täysin muussia, joten oman harkinnan mukaan sitten lyhyempää tai pidempää valmistusta. Valmista lopuksi couscous ja homma on valmis.

4 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Kylläpä on herkullisen näköinen ruokakuva. :) Voisi kuvitella, että sitruuna voi sopia hyvinkin makkararuokaan.

Seppo kirjoitti...

kiitos! Ulkonäkö voittaa ainakin edelliset rumat mössöt. ;)

Pahalapsi kirjoitti...

Oletko lopettanut tämän blogin kirjoittamisen, vai onko kirjoitelusta vain taukoa? :)

Seppo kirjoitti...

En vielä myönnä lopettaneeni! tauko on vaan venynyt venymistään kaiken maailman kiireiden vuoksi... Täytyy tästä ryhdistäytyä ja rykäistä uusi kirjoitus pikaisesti jottei ehdi tulla pahalta näyttävä vuoden tauko täyteen.