perjantai 1. elokuuta 2008

Fenkolipasta anjoviksella

.
Nopea, kevyt ja herkullinen improvisoitu pasta.

Ainekset (2:lle)
spagettia (n.200-250 gr)
1 fenkoli
2 sellerin vartta
5 anjovisfilettä
puolikas chili (ilman siemeniä)
kalakastiketta
siruunamehua
pari rkl ruohosipulia
kourallinen korianteria
kourallinen parmesaaniraastetta (tai vastaavaa, esim Grana)
pippuria

hyvä pullo valkkaria

Keitä spagetti, höyrytä spagettikattilan päällä pieneksi suikaloitu fenkoli. Soseuta selleri, chili ja anjovis, sekoita ne kypsän valutetun spagetin sekaan muiden aineiden kera. Mausta vielä tarvittaessa lisäämällä kalakastiketta, sitruunamehua ja/tai pippuria. Ripottele halutessasi vielä päälle lisää korianteria ja juustoa. Nauti esim. valkkarin kanssa. Viineistä mitään tietämättä sanoisin, että ainakin portugalilainen Evel on testaamisen arvoinen viini hintaluokassaan.

2 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Ajattelinkin, että joskus tuli tehtyä jotain fenkoli-anjovispastaa. No täältähän se löytyikin:
http://polkkapossu.blogspot.com/2006/05/floppaava-kukkanen.html

Seppo kirjoitti...

Olisinkin ollut yllättynyt, jos kukaan ei olisi ollut tehnyt samoista aineksista aiemmin.. ;) Kiitoksia linkistä, kävin äsken kattomassa ja hyvältä vaikutti. Etenkin ne silakat tuntui hyvältä lisältä! Tosin saatan jättää ne hillosipulit pois, jos tuota joskus mukailen, mutta se nyt on vain makuasia, kuten kaikki ruoan suhteen! :)