lauantai 28. kesäkuuta 2008

Kaikki maistuu paremmalta kookosmaidon kera

Hommasin Hakaniemestä puolen kilon paketin kiinteää tofua jo jokin aika sitten, joten alkoi tulla tarve käyttää se johonkin ennen kuin se menee pilalle.

Tofucurry

Ensiksi tein perinteisemmän hieman thai-henkisen curryn kookosmaitoon. Keittelin ensin kookoskerman kasaan herkullisen keltaisen currytahnan ja muutaman valkosipulikynnen kanssa. Lisäsin puoli pakettia kuutioitua tofua ja annoin käristä kunnolla jonkin aikaa. Lisäsin melko isoiksi siivuiksi jätetyt sipulit ja jatkoin paistamista, kunnes sipulit alkoivat olla pehmeitä. Sitten lisäsin pannulle suikaloidun paprikan ja loput kookosmaidot tölkistä ja maustoin pieneksi muussatulla inkiväärillä, silputuilla curryn lehdillä, kalakastikkeella ja limen mehulla sekä tietty silputulla chilillä. Pannu sai porista hiljalleen vain viitisen minuuttia, jottei paprikat pehmenneet liikaa. Keräsin parvekkeelta mukaan vielä vähän tuoretta basilikaa ja koristelin jasmiiniriisin kanssa tarjoillun lautasen vielä pähkinämurskalla ja kuivatuilla katkaravuilla.Tofu-sienipasta

Toisen puoliskon tofupaketista käytin kohtalaisen omituiseen pastaan. Siis pastaruoaksi kutsun sitä vain, koska käytin siihen ihan perus italialaista penneä jonkin luontevamman aasilaisen nuudelin tai riisin sijaan. Italialaiset eivät ehkä allekirjottaisi tätä pastaksi, maun perusteella siis.
Silppusin kuusi herkkusientä pieneksi ja paistoin kasaan runsaan öljyn ja em. keltaisen currytahnan kanssa. Sienien kutistuttua lisäsin muussatun tofun, pieneksi silputun sipulin ja muutaman valkosipulin kynnen murskattuna. Murskat saivat käristä melko pitkään vähän väliä sekoitellen. Lisäsin tölkillisen kookosmaitoa ja hieman kalakastiketta. Chilit ja limet jäivät tällä kertaa, jottei sienien hento maku huku mausteiden alle. Sekoitin lopuksi al denteksi keitetyt pennet löysään kastikkeeseen ja lisäsin vain kuivattua basilikaa ja reilulla kädellä seesamiöljyä. Se toimii mielestäni erittäin hyvin yhteen sienen kanssa.

Ei kommentteja: