maanantai 30. kesäkuuta 2008

Raparperijuustokakku

Raparperia on riittänyt tänä kesänä aika paljon, joten siksi olen tehnyt viikottain jotain raparperiherkkuja. Tein eilen sitten taas perus rapaperikiisseliä ja sen rinnalle paksua vaniljakiisseliä, joita söin ihan sellaisenaankin. Halusin kuitenkin tehdä niistä vielä jotain muutakin, jottei tarvitsisi lipitelllä kiisseliä päivätolkulla. Jääkaapista löytyi sopivia aineita juustokakkuun, joten päätin testailla sellaista. Juustokakkureseptejä löytyy toki yllin kyllin, mutta tällä kertaa halusin viritellä kiisseliin ja jogurttiin pohjautuvan version.


pohja
n. 150gr Täysjyvä Digetive -keksejä
50gr margariinia


täyte
n. 4dl paksua vaniljakiisseliä
5 liivatelehteä
200 gr maustamatonta tuorejuustoa
50 gr margariinia
150gr vaniljajogurttia
sokeria
vaniljasokeria
sitruunamehua

pinta
n. 3dl raparperikiisseliä
1,5dl hyytelösokeria


Kakusta tuli todella mainio, mutta ei silti vielä täydellinen. Pohja on hyvä, erityisesti tykkään kayttää noita täysjyväkeksejä, koska ovat oikeasti paremman makuisia kuin normaalit. Ja mitä yleisesti digestiveihin tulee, niin suosittelisin välttämään halpoja kopioita. :)
Täyte on kanssa hyvä, mutta käytin Creme Bonjour -tuorejuustoa, kun sellaista sattui löytymään, mutta sen maku on kyllä turhan suolainen leivontaan. Makujen tasoituttua jääkaapissa ei tuo suolaisuus enää häiritse, mutta parempi siitä tulisi jollain miedommalla juustolla.
Tekemäni raparperikiisseli sen sijaan oli hieman turhankin miedon makuista maukkaan kakun päällä, eikä se hyytynyt ihan tarpeeksi. Eli pikkaisen enemmän hyytelösokeria, tai sitten voi käyttää pelkkää liivatettakin, jos kiisseli olisi valmiiksi tuhdin makuista.
Mutta hyvä kokeilu siis kaikesta huolimatta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mahtavasta ideasta!!! Oon armoton raparperifani, mutta ikinä ei ole vielä tullut mieleen laittaa raparperia juustokakkuun. Tätä testataan heti!
Vinkiksi taivaallinen yhdistelmä: raparperi + kaneli. Oon maustanut usein raparperihilloa reilusti kanelilla, ja lopputulos on ihana. Samasta hillosta syntyy nopea herkkujälkkäri, kun kuumaa hilloa käyttää tuoreeltaan vanilijajäätelöannoksen kastikkeena. Nam!

-Liisa_

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on nyt jo kaikkea mielettömän herkullista... nam! Raparperijuustokakku oli varmasti todella ihanaa!