sunnuntai 3. elokuuta 2008

Kahvia ja maitoa -- tavallaan...

.
Poimin viikonlopun Hakaniemi-kierrokselta mukaan paketin agar-agaria, kun teki mieli kokeilla sitä johonkin. Ensinmäiseksi uhriksi päätyi aamukahvi.
Agar-agarin hyviä puolia on ensinnäkin se, ettei se ole sian nahkaa! Lisäksi se on miedon makuista ja hyytyy nopeasti huoneenlämmössäkin. Ja myös todella tehokkaasti, sen huomasin. Mun kahvi meni kyllä hieman turhankin kovaksi eikä maidossakaan kehumista, joten reseptejä en ala kirjoittamaan, mutta jostain yhden prosentin vahvuudesta suosittelisin aloittamaan, jos on kokeiluhaluja agar-agarin suhteen.

Kokeilun loppupäätelmä siis oli, että kahvi on parasta juotuna!

6 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Älyttömän hienoja kahvikuutioita :-)

Eikö siinä paketissa ollut annosteluohjeita?

Seppo kirjoitti...

Oli siinä (kai) siinä ohjeet koreaksi! Eli etnisen marketin löytöjä siis. :)

Jaana kirjoitti...

Okei :-)

Maku-lehden sivuilla näyttää olevan hyytelöasiaa ja agar-agarin annosteluohjeitakin.

Silti on yhä vaan pakko ihailla noita makeita kahvikuutioita :-D

Anonyymi kirjoitti...

Onpa todella herkullisen näköisiä kahvikuutioita, vaikkakin liian kovia :)

Seppo kirjoitti...

Kiitos!
Kävin kattomassa Maku-lehden linkin. Itse olin arvioinut vain silmämääräisesti aa:n määrän (heh-heh), joten olin yllättynyt, että olin osunut Maku-lehden suosituksiin noinkin hyvin... ;) Maitoon käytin n. 1,5% ja kahviin uskoakseni 2,5-3%, joka siis sekin tuotti _varsin_ tiukkaa marmeladia! En suosittele nelinkertaisia määriä... ;) (Ellei ole tosi hapanta nestettä.)

Seppo kirjoitti...

Mulla näyttää olevan joku aikuisiän lukihäiriö kovaa vauhtia kehittymässä! Luin nyt uudestaan ekan kommenttini ja eikös löytynytkin "siinä" kahteen kertaan. Pitänee varmaan lukea vielä joku päivä kaikki vanhat kirjoitukseni, hmm... :/