torstai 21. elokuuta 2008

Raparperi-inkiväärikakku



Eiköhän ole taas aika raportoida uusi raparperiherkku, edellisestähän on ties kuinka kauan! :) Tällä kertaa leivoin herkullisen kookoksella säväytetyn inkiväärikakun. Tein reilun kokoisen taikinan ja laitoin sen suht pieneen uunivuokaan, jotta lopputulos olisi mahdollisimman paksu. Reilu määrä raparperia piti kakun kuitenkin herkullisen mehevänä pitkään.

Ainekset
200 gr rasvaa
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl inkiväärijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 l raparperipaloja
1 dl kookoshiutaleita
50 gr rasvaa
1 dl sokeria

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen alalämmölle. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa joukkoon kananmunat. Lisää yhteen sekoitetut jauheet sekä raparperipalat. Levitä sopivan vuoan pohjalle reilusti rasvaa, puolisen desiä sokeria, puolisen desiä kookoshiutaleita ja noin kolmannes raparperipaloista. (Itse käytin syvää suorakulmaista uunivuokaa, johon taittelin leivinpaperin, jotta kakun sai helposti vuoasta ehjänä ulos. Irtopohjallinen kakkuvuoka on tietty kätevin, jos ei halua suorakulmaisia paloja, kuten minä.) Lisää päälle puolet taikinasta ja kolmannes raparperipaloista. Sitten vielä perään (järjestyksessä) loput taikinat, raparperit, sokerit ja kookoshiutaleet. Laita kuumaan uuniin alalämmölle ensin noin 20 minuutiksi, sitten vaihda normaalille tasalämmölle 175 asteeseen ja jatka paistamista kunnes kakku on valmis, eli noin 20-30 minuuttia lisää, riippuen paljolti käytetyn vuoan pohjan alasta. Tällä lailla pohjasta tuli hieman karamellisoitu ja kostea, mikä mielestäni sopi tähän hyvin.
Ja vaniljajätski täydensi tämän kakun lämpimänä, mutta herkkua oli kakku ihan paljaaltaankin. Ja hetkessä meni taas iso kakku! hups...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää todella herkulliselta! :P

Seppo kirjoitti...

Kiitti! Valuva jätski saa aina kuolan valumaan... ;)