maanantai 4. elokuuta 2008

Tofu-pinaattikastike

.

Loma loppui ja työt alkoivat taas, joten en jaksanut tehdä töiden jälken kovin kummoista säätöä, vaan tällaista perusmössöä, jonka jämät voin syödä sitten huomenna lounaaksi. Hyvin pinaattista, mutta oikein syötävää. Tuore inkivääri tuo mukavaa terää.
On muuten ensimmäinen täysin vegaaniruoka, jonka olen tämän blogin aikana tehnyt, vaikka kovin kasvispainotteisia ruoat ovatkin nyt olleet. Aina vaan on ollut vähintään kalakastiketta, katkarapuja, juustoa, kananmunia tai muuta sellaista mukana. No tulipahan tehtyä, vaikka ei vegaanius ollutkaan nyt itsetarkoitus.

ainekset (2 annosta)
öljyä paistamiseen
pari kynttä valkosipulia
kaksi kevätsipulia
yksi keltasipuli
250 gr kiinteää tofua
380/265 gr pinaattisäilyke
pari rkl ikivääriä raastettuna
pari rkl soijakastiketta
puolisen desiä vettä
kevätsipuleiden vihreät osat
n. tl kuivattua minttua
rouhittua mustapippuria

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kuulostaa muuten hemmetin hyvältä! Hyvä että kirjoitit tämän, kun etsiskellyt vegaanista pinaattikastikkeen ohjetta. Ei löytynyt edes animalian sivuilta. Huomenna sitten vain kauppaan listan kanssa. Kirjoitellaan sitten miltä maistui