tiistai 5. elokuuta 2008

Palmun siemenetOstin joskus muistaakseni Vii Voanista (Hämeentie 3) jemmaan säilyketölillisen palmun siemeniä (palm seed) puhtaasta uteliaisuudesta tuntematta niitä entuudestaan. Nyt minulla on edessä häämöttävän muuton takia kaappien tehotyhjennys käynnissä, joten tämäkin jännä säilyke tuli vihdoin käyttöön.
Koska yllä olevassa kuvassa kaikki muu on varsin peruskamaa, kaikki varmaan arvavat mitkä hedelmät ovat niitä palmun siemeniä. Jännän näköisiä läpikuultavia veijareita, mutta melko mauttomia -- mutta ei siis mitenkään pahoja myöskään!
Sääli oikeastaan etten ottanut kuvaa avatusta tölkistä tai ylipäätään siemenistä liemessään. Liemi oli nimittäin paksuinta sokerisiirappia, mitä olen säilkkeissä ikinä nähnyt. Monien muiden hedelmäsäilykkeiden sokeriliemet pystyn vielä syömään/juomaan, mutta tämän kyllä huuhtelin kuumalla vedellä kauas ikuisuuteen. Huh, huh! Kannattaa ostaa purkillinen ihan jo liemen vuoksi. ;)
Tämä alkoi jo kuulostamaan kovin pahalta, mutta kyllä mä näitä silti esim. hedelmäsalaattiin suosittelen. Neutraali maku ja mielyttävä koostumus tarjoavat mielestäni mukavia "lepohetkiä" makunystyröille hedelmäsalaatissa, joka muuten koostuu monista eri mauista ja rakenteista. Varmasti sopii moneen muuhunkin annokseen, vaikka kiisseliin? Kannattaa testata!

2 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Hehehehe, harrastan ihan samaa, ostelen aina Vii Voanista ja Aseanic Tradingistä kaikenlaista erikoista ihan kokeilemisen vuoksi... :-) Parhaimmillaan saaliina on uusi, hieno ja herkullinen löytö. Mm. eri tofutuotteita purkeissa olen kokeillut, hyviä. Tänään pyörittelin pitkään kädessäni jackfruit-purkkia, apinanleipäpuun hedelmää siis, onko sulla siitä kokemusta?

Ja kiitos älyhyvästä larpin ohjeesta, juuri postailen omaa versiota siitä, tein tofusta. :-)

Seppo kirjoitti...

En ole jackfruitia vielä kokeillut, vaikka oon sitä kanssa kaupan hyllyllä katsellut.. Aina noi menee vähintään hedelmäsalaattiin, mutta muut käytöt onkin usein hankalampi keksiä.

Kumpaa kauppaa muuten ihmiset suosivat enemmän? Itsellä oli Vii Voan pitkään ehdoton ykkönen, mutta nykyään löydän itseni paljon useammin Aseanic Tradingista. Tiukka kilpailu noilla vissiin!