perjantai 18. heinäkuuta 2008

Appelsiini-mudcake



Täydellinen suklaakakku ja todella helppotekoinen! Tällä kertaa leivoin tapojeni vastaisesti suoraan valmiista reseptistä, mutta onhan sekin välillä aivan aiheellista, kun syntyy jotain näin hyvää. Olen tainnut aina mutakakkuja tehdessäni käyttää pikkaisen liikaa jauhoja tai paistaa hieman liian pitkään tai liian lujalla lämmöllä, sillä näin sopivan tasaisen mehukasta lopputulosta en muista ennen saaneeni aikaiseksi.
Tämä resepti löytyy Hans Välimäen Chez Dominique -kirjasta, ja kyllä tätä maistettuani ymmärrän mistä hyvästä se ravintola on Michelin-tähtensä saanut. Tämä saattaa olla ensimmäinen resepti, jonka pitkään omistamastani kirjasta suoraan teen, mutta siitä huolimatta suosittelen kirjaa erittäin lämpimästi kaikille! Erittäin inspiroiva ja kaunis teos!
Kaapistani löytyneen tomusokerin vähyyden vuoksi tein reseptin 2/3 kokoisena, mutta sekin riitti tekemään tarpeeksi paksun kerroksen 22cm pyöreän vuoan pohjalle. Kakku on varsin täyteläinen, joten mielestäni ohuet palat ovat oikein sopivat. Kirjassahan resepti on petit fours -sivulla, joten jos sellaisia pikkupaloja haluaa tehdä, niin sitten paksumpi kakku on paikallaan.

ainekset (minulla)
130 gr tummaa suklaata
130 gr rasvaa
1,5 dl tomusokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 luomuappelsiinin kevyesti raastettu kuori
ripaus jauhettua chiliä

Sulata suklaa, rasva ja sokeri kattilassa, anna hieman jäähtyä, siivilöi sekaan jauhot, lisää kananmunat ja hyvin pestyn appelsiinin
raastettu kuori. Levitä voideltuun vuokaan ja paista 150 asteessa 20 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja nauti hyvässä seurassa!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tää on oikeasti taivaallista!!Meinasi jalat mennä alta kun tätä maistoi, hihi.

Anonyymi kirjoitti...

En todella keksi parempaa sanaa kuvailemaan tätä kuin TAIVAALLISTA! Pakko tehdä itsekin :)